Vem är L. Sundberg? del 5

I eftermiddags när jag donade i köket upptäckte jag min granne som är misstänkt lik en gammal klasskompis. Hon var ute på innergården med någon lista som hon fick folk att skriva på. Jag var självklart så nyfiken och funderade nästan på att gå ner med soporna bara för att se om hon frågar mig så att jag på så sätt får reda på vad hon samlar till. Men jag höll mig till pensionnärsaktigt fönstertittande.



Stor del av kvällen ägnade jag åt att njuta av perfekt värme på balkongen bland nyklippta rosor och rensad rabatt. Tog mig även 30 minuter till läsning i Brunstkalendern, av Emma Hamberg, som bara bli bättre och bättre.

Nåväl, det gick några timmar. Och strax innan kl 21 kom hon och ringde på hos pianoplinkande grannen och sedemera även till mig. Damen i fråga som nu visade sig vara lik min gamla klasskompis både vad det gällde utseende men även till sättet då hon nu tagit ett väldigt bra intiativ. Grannen i nr 8 har nämligen börjat fundera över varför vi inte får tvätta på söndagar och har även ringt husvärden. Husvärden var inte särskilt pigg på att ändra på de 100 år gamla reglerna. Men grannen längst ner i nr 8 gav sig inte och ska lämna namninsamlingen till förvaltaren på Poseidon. Härligt initiativ!

Efter det korta samtalet med grannen och min vältränade signatur nerklottrad ägnade jag mig följdaktligen åt soffan. Men va hör jag, med min balkongdörr vidöppen och grannens fönster mer än på glänt blir pianoplinkandet ännu mer tydligt.

Det blir nog en riktig fixardag imorgon, först läkarbesök, sedan försöka få min p-bot slopad och sedan ett samtal med den icke samarbetvillige husvärden. Bara tre dagar kvar till semester så dethär ska nog gå fint!

Ute och cyklar

Idag har jag äntligen köpt mig en hjälm. Och jag är faktiskt glad att jag väntade lite. Visserligen riskerade jag mitt eget liv i ett par veckor då jag cyklat till jobbet på diverse halvfarlig vägar och en tur inne i city i lördags. Men jag bestämde mig definitivt igår att jag ville ha en vit hjälm, var tidigare inne på både chockrosa och mattsvart, hade antagligen ångrat det. Har även fastnat för vita cyklar – extremt opraktiskt men det ser så fräscht ut! Den nya hjälmen ser ut som på bilden, dock matt vit och för 199 kr så kan man väl vara lite ombytlig. Skulle jag tröttna på det vita kan jag alltid piffa till den för...

















.. För ett par månader sedan beställde jag det svindyra Tokyo cover från Yakkay. Det kostade egentligen 249 DKK men med porto och andra dylika avgifter (avgift för att betala med betalkort – danskarna gillar inte det) och dessutom ett tillbakaskickande för en större storlek så gick det hela på över 800 kr har jag ett minne av. Nu ska jag bara vara så fräck och modig att använda det, och hoppas innerligt på att det passar dagens nyinköpta vita hjälm.



Fredagsnöje – av skiftande karaktär

Efter jobbet i eftermiddags hade jag en del ärenden. Sprang in en runda på H&M bredvid jobbet och hittade direkt ett tjusigt linne. Och under tiden jag gick runt där pratade jag med E som jag inte pratat med sedan i början av veckan eller till och med se sent som i söndags var det nbog till och med. Efter shoppingen cyklade jag hemåt och sprang in på Apoteket för att hämta ut en ny spruta mot allergireaktioner. Min tredje spruta någonsinn och ännu har jag inte behövt använda någon. Och jag hade tur för jag hade kommit upp till gränsen för första nivå av rabatter, me tanke på att sprutan är dyr men trots allt billig livförsäkring för ett år.

Sedan var det en runda in på Coop Extra så klart och handla ciabatta. Gillar inte att handla där på eftermiddagarna eller definitivt inte på slutet av veckan för då är man inte direkt ensam där. Nåväl, en timme efter jag slutat var jag hemma och helt slut och började dessutom må väldigt illa precis när jag skurit upp ciabattan och skulle ordna till en fin baguette av den. Så allt fick åka in i kylen igen och jag la mig på soffan någon timme eller så.

Sverige och England möttes i U21-match om slutade med engelsk vinst.

Och nu då, jo nu sitter jag med inpackning i håret. Det kan man ju också ägna sig åt en fredag som denna. Någon gång måste man ju visserligen. Måste därför dela med mig av ett råd. Använd alltid balsam efter inpackning då just inpackningen öppnar upp hårstråna och då kan det skadas om man sedan har yttre påfrestningar på det. Balsam stänger till hårstråna och är därför ett måste efter inpackning. Kanske helt logiskt för andra men för mig är det en nyhet.

Morgondagen ser helt annorlunda ut för då ska jag till Feskekôrka och köpa en massa räkor och de ska jag och P avnjuta då vi ska fira att hon kommit in på inte mindre än tre olika KY-utbildningar. Fantaktiskt bra gjort i dessa tider! Jag tror det är hennes enorma sociala kompetens som fört hennes så långt och nu kan inget stoppa henne – bara "rätt" val av skola återstår.

Söndag är det bara havet och första doppet som gäller!

Ful-furu i dag – äckel-ek i morgon

Jag är ett riktigt inredningsprogram-freak. Det är inte många program som gått förbi min TV-zappning. Just nu snurrar reklam för Simon & Thomas kommande program som heter Sveriges fulaste hem, tror jag det var. I reklamspoten kallar Simon furu för just ful-furu. Något som finns i vart och vartannat hem i Sverige som är byggda runt 1980-talet skulle jag tro.

Nu river många ut sin ful-furu och ersätter den med ek. Så jag har en viss känsla för att det kommer komma ett Simon-uttalande om svenska hem från 2000-talet innehållande äckel-ek. Jag är glad för att jag aldrig riktigt fastnat för eken. Inte heller den mörka valnöten. Vitt känns väldigt frächt men jag växte upp i mitt flickrum med bara vita möbler och tröttnade på det under mina två studie-år då jag också började fastna för björk. Så här är det en hel del blä-björk att rensa ut om 10-20 år.

Något naiv

Ikväll var det en liten spontan grillning hos P och M som blev till en ihopstressad grillning i ugn då de båda jobbade sent. Jag försöker smöra för de med baconlindade dadlar som är en favorit från ett par Mañana-besök i vår. Så vid 8-snåret begav jag mig. Men jag hann knappt sätta mig i bilen förrän jag såg detdär som liknade nått klet på rutan. Jaha, tänkte jag och körde fullt ös med spolarvätskan. Men det gick inte bort. Fan, stenskott! Jaha, nu har de kört med maskiner på gatan och försökt få bort gruset tänkte jag då. Med tanke på att det INTE var där för 24 timmar sedan. Desto närmare jag kommer P och M så blir jag mer upprörd och irreterad. Dels för att jag bara ser hur mer och mer pengar bara flyger iväg på mindre reparationer men också att jag kanske skulle lagt ut bilen till försäljning vid första tanken.

Så vänder jag upp och är knappt 1 km ifrån deras hem och får solen rätt i ansiktet – rätt på stenskottet, vilket gör mig bombsäker på att det just är stenskott och inte bara ett. Och hur ska jag lösa detta nu. Kan morfar fortfarande byta glas på bilar eller fylla stenskott? Eller har han lagt ned det?

Så kommer jag fram till min destination – för sent. För sent för att få extra-platsen på parkeringen. Jag irrar omkring och hittar ingen plats. Och blir mer upprörd. Så ringer P och tipsar om ledig plats. Parkerar. Tar med alla mina väskor. Och går ut och känner på stenskottet. Det känns som en bubbla. En bubbla som i ett dricksglas. Ringer pappa för rådgivning omedel bums!

Efter någon timme och efter vi ätit den goda maten som skulle varit grillad men som var lika bra ändå så går jag och P på stenskott-inspektion. Nu vågar jag vara lite hårdare mot stenskottet. Och vad visar sig då – jo, det är något jäkla klet.

Tusenlapparna som mentalt varit utanför kontot har redan vänt tillbaka och tankarna börjar vandra iväg på en Mac AirBook IGEN!

Slutligen vill jag bara säga stort grattis till P som idag fått svar från en av de utbildningar hon sökt – hon kom in! Dax att korka upp!

Fulla tidningshyllor

Aldrig för har väl var och varannan mataffär varit mer fylld av månadsmagain och tidkrifter. Om någon varit på Presstop någon gång så vet ni att det finns än fler.
 
Jag har självklart inte läst alla och ska därför inte heller döma ens hälften av de. I lågkonjunkturen som pågår nu har man sett att just dessa typer av media minskar sitt säljande. Helt naturligt är det förståss. Vissa klarar sig med nöd och näppe och en del andra ökar även sin försäljning. Så finns det de som läggs ner. Nyligen var det tidningen Hennes som fick vika sig för konjunkturen. Än större orsak tror jag är de nya uppstickarna som tar marknadsandelar. Pris är också A och O. Nu gäller det att nischa sig. Själv har jag helårsprenumeration på DV så för mig blir det inte så mycket spontana tidningsköp – inte dyra tidningar i vart fall. Däremot kan det slinka ner en liten blaska för max en tjuga.



Denna gången fastnade jag för Chic. Dels för att C är på framsidan och att jag tycker att hon är en aning facinerande. Framgångsrik smålänning som inte är någon snålläning utan lever i lyx och flärd minst sagt!

Det jag vill säga är att det är fascinerande hur det kan finnas så många olika tidningar som kämpar om lösnummersförsäljningen.

Danslektioner i höst?

P på jobbet föreslog nyligen att vi tre originalare ska göra något kul ihop i höst. Så tjejen föreslog en dans på Medborgarskolan som hette Slow Street Flow. Kursen gick på kvällen på söndagar under 10 gånger. Vilket jag kände inte riktigt passade då man ibland är bortrest.



Så idag tog jag mig en liten stund på medborgarskolan.se och kollade bland de olika danskurserna. Jag fann istället en passande både vad gäller tid och typ av dans: Latin Dance Workout. Så en härlig blandning av latinamerikanska danser men även träning blir kanske och förhoppningsvis höstens projekt och stor it!

Jag hade gärna lärt mig salsa men då ska man ha någon man med sig och det känns lite pressat att skaka fram någon till i höst.

90 km/h

Har bearbetat mig själv i ett par dagar att jag idag inte får köra en kilometer över hastighetsbegränsningen på grund av ökat antal poliskontroller.

Slaviskt skötte jag mig en bra bit men det fanns de som inte var lika hårda mot sig själva – eller ska man säga snälla? Mellan Rydaholm och Bor bröt helvetet ut och ett par hormonstinna och stressade människor skulle förbi till varje pris.
Men mitt i Värnamo lugnade allt ner sig tillfälligt. Någonstans innan Anderstorp såg jag Rav4:an som hade gasen i botten i alla kurvor där han promt skulle köra om. Plötsligt hade han stannat till vid en avfart. Säkerligen mindre än fem minuter senare säger de svisch och han har åter igen visat vad han har eller inte har under huven. Efter att en idioten kommit förbi lugnade allt sig lite resten av vägen.

Jag förstår varför denna helg kallas för en av årets mest trafikfarliga helger. Kände mig också lite stressad när jag insåg att jag åter igen sitter i bilen på en solig och varm söndag. Men med lite regnstänk här och där så återfann jag lugnet tills solen sken i Landvetter då ett Finnair-plan passerade precis ovanför mitt huvud.

Väl hemma kan jag bara konstatera att allt gick oerhört bra. Bara två döda grävlingar på vägen som inte ens jag kört på. Och en undring.. stavas väggren på det sättet eller på detta sättet: vägren?

Dagen efter – en konstig dag

Igår var jag på trevligt midsommarfirande en bit utanför min hemort hos en gammal klasskompis och hennes familj. Vi var inte så många men ett härligt, trevligt gäng med lite nya människor.

Jag var inställd på att ta det relativt lugnt för att eventuellt kunna återvända hem redan under lördagkvällen. Alltså var inte snaps inräknat i mina midsommarplaner – trots att jag tagit med mig en speciell flaska i present till värdparet, Malmö Akvavit.

                        

Nu har det gått 12 timmar sedan jag vaknade upp i morse – 12 timmar som gjort unerverk mot morgonens tillstånd. Hoppas frukost då den med all säkerhet bara hade fått göra en vändning. Lunchen bestod av en halv potatis och en tunn skiva fläskfilé, det enda som var gott under den måltiden var svampstuvningen.
Men kvällens tacos gick inte av för hackor – den satt där den skulle. Och äntligen mår jag mycket bättre efter att sovit halva dagen då jag känt mig mer sjuk än bakis. Det är tur att man inte dricker snaps så ofta för det är inte kul dagen efter.

Nu ikväll har jag gjort dagen ännu konstigare genom att åter igen ge mammas spikmatta ett försök. Men jag är inte något stort fan av den och kommer nog aldrig bli det heller.

Samlar vuxenpoäng

Igår gjorde jag ett väldigt bra köp. Ett köp som jag tidigare funderat på i ett par veckor och som slutligen är ett långsiktigt köp.
De flesta behöver ju ett par vita jeans på sommaren. Och jag hittade ett par Tommy Hillfiger på D.O. då jag letade efter ett par Miss Sixty som har blivit min nya jeansfavorit.

Inte så konstigt att man får Miss Sixty som favorit när man kan trycka i sig i ett par 25:or men notmalt har 27 eller 28.

Men åter till Hilfiger – jag drog mig för att gå in på NK och deras Tommy HIllfiger-avdelning då D.O. inte hade rätt storlek. Och E hade tipsat mig om att jag skulle gå dit. Så jag tog mig i kragen och gick dit och hittade de rätta. Och det blev nästan catfight om storlekarna!!! En liten brud på 1,50 m tog en mindre storlek än den jag var ute efter och det vill säga en storlek som jag kanske hade kunnat trycka i mig i.

Men så tänkte jag väldigt vuxet att dessa byxor ska hänga med i några år. Några kilo mindre och säkerligen ett par kilon mer runt mage, rumpa och lår. Så jag köpte mina 28:or och hoppas på att de kommer finnas med i min garderob lika länge som mina gamla vita från 2004!








Blir man inte glad när man går hem med inköpet lyxigt inslaget i silkespapper?

Snacka om att vara vuxen vad det gäller detta köpet!

Trötta måsten

Just nu är jag väldigt trött. Jag känner mig mer trött än vad jag någonsinn kände mig under vintermånaderna. Just nu prioriterar jag bort allt jag inte orkar jag så som: Diska (det får stå till nästnästa helg – urk-varning!), packa upp väska, packa ny väska, träna.



Kanske är det just träning som gör att jag är väldigt trött. Jag trodde däremot att det var allergi för någon vecka sedan.
Sedan är jag en fena på att hela tiden boka upp mig på saker och om det finns minsta lilla lucka så ska den fyllas – det kändes som ett måste för ungefär ett halvår sedan då jag för första gången på två år bara hade mig själv att ta hand om men idag blir jag bara trött av det. Ännu en anledning till tröttheten kan vara att jag gått från tidspessimist till motsatsen, tidsoptimist, och det gör att allt jag ska göra blir väldigt stressigt. Får väl se om man blir piggare snart!

Den långhåriga ängeln vs. den korthåriga djävulen







Idag har jag klippt mig.
En av de första frågorna jag får från min rara frisör är ”vad ska vi hitta på idag?”. Och jag svarar att vi bara ska toppa allt eftersom jag vill ha långt IGEN. Man kan säga att jag sparar till långt tills jag ska klippa kort. Det är en cykel som går runt. Och det känns som det sitter en lite långhårig ängel på den ena axeln och en korthårig liten djävul på den andra.

Jag vill gärna behålla den långhåriga lilla ängeln ett tag till. Och om djävulen dyker upp så ska jag vara redo med vitlök och allt annat som kan hjälpa att få bort onda andar.

Som vanligt är jag nöjd och glad när jag lämnar V på salongen!

Project Runway - Finalvinnare

Vinnare Project Runway season 6:

Kollektionen på Bryant Park  Leanne och brudklänningen i kollektionen
Leannes hela kollektion på visningen i Bryant Park. Vinnare av Project Runway säsong fem.

Inte min favorit men hon hade en kollektion som var väldigt enormt sammanhängande om man jämför med de andra designernas kollektioner. Dock färglös och nästan tråkig.

Jag hoppas på en bättre kommande säsong. Och vad som även slagit mig är varför gör man inte detta till en svenska variant. Svenskar som tävlar i modedesign – eller är vi inte tillräckligt intresserade av mode och utformandet av det?
Finns det inte tillräckligt många bra designers? Svenska klädexport är u stor för att vara ett så litet land så jag tvekar inte på att det finns underlag!

Byyyyyye

Project Runway - Bryant Park Final



Dagen D är här! Snart är det final i säsong fem av Project Runway. Vem vinner?



Årets finalister: Leanne, Korto och Kenley
Flickigt, Afrikanskt och KIitch

Efter att precis sökt efter bilder till inlägget har jag sprungit på vinnaren, lite tråkigt,
men det är möjligen den  mest värdig av ovanstående men jag tror många bra inte ens nådde till final.



Första vinnaren i serien blev Jay McCarroll



Vinnare av säsong 2 var Chloé Dao



Vinnare av säsong 3 var Jeffrey Sebelia



Vinnare av säsong 4 var Christian Siriano
Helt klart min favorit!



Auf Wiedersehen!



Should I stay or should I go?

Har haft funderingar på ny invetering i ett par veckor. Sedan jag började blogga så har jag insett att jag behöver en ny dator och framförallt en mindre dator.




Sedan 2002 har jag mestadels använt Mac och sedan 2005 har jag haft min egen iBook G4 som numera börjar bli både seg och tråkig. Vill därför skaffa mig en ny Mac – en Mini-Mac. Dock ser det inte ljust ut för den som längtar efter det. Apple kommer troligen inte satsa på Netbooks eller som vi säger på jobbet Mini-PC fast det går inte att översätta till Mini-Mac för den finns reda, dock inte i det format jag önskar.
Jag kan tillägga att två tangenter är sönder på min nuvarande Mac på grund av en gammal bekant. Av den anledningen kan ibland S och D falla bort i mina inlägg eller mail mm. Och det gör vilja i nyinvestering större! För alla reparationer på Mac-datorer springer iväg i skyhöga summor – fast de går sällan sönder upplever jag.

Så efter att jag sökt med lykta efter information om en Netbook från Apple så har jag mer och mer funderat på att konvertera bort från Mac'ismen efter flera års trogenhet. För om jag inte köper en ny vit fin Macbook  för minst 10 000:- så får det bli en Mini-PC, den billigaste för att kunna ha med överallt. På bilden ovan är det Compaqen som bara kostar 2990:- eller så går jag på design som jag brukar och väljer Vivienne Tam för 4990:-

Vem är L. Sundberg? del 4

En Häger flyttade ut – en And flyttade in!
Inte riktigt så bra blev det inte och man får ju ändå säga att hägern är ståtligare än anden. Så sällsynt den är dessutom.

Anderstedt som anden egentligen heter bor antagligen i andra hand hos Hägern. Och ju mer jag tänker på varför denna andra hands-uthyrning uppstått, så tror jag det är så att Hägern provbor med Tjädern. Skämt osido!

Så nu består mitt trapphus av 50 procent andrahandshyrare. Jag har inget emot det, jag har själv varit en sådan, men så länge de inte stör mig så går det fint.

2 härliga dagar








Söndag eftermiddag förgylldes med en smoothie av frusna hallon, mango och manosorbet plus socker. Somrigt och svalt i 25 graders stekande sol.



















På månag kväll bjöd jag Elin på kräftsallad och choklad i Sannegårdshamnen. Ännu en dag i stekhet sol. Årets finaste dag men finaste sällskapet.



















Framför oss är havet med båtplatserna och de nybyggda våningarna på andra sidan hamnen.



















Vi satt och väntade på att båten skulle komma och ta Elin till Rosenlund. Så när den kom mot fel riktning hoppade vi på den och åkte på sightseeing på älven - Eriksberg - Klippan - Eriksberg - Slottsberget - Lindholmsprien där jag hoppade av men Elin fortsatte till Rosenlund.















När jag kom hem kunde jag ta två bett i min egenodlade jordgubbe – den var inte helt ok så jag fick slänga resten – men det var fantastisk smak! Väntar med spänning på att resterande ska mogna.

RSS 2.0