Helkulturell helg

Helgen började med en AW med jobbet på Lounge(s). Jag tänkte ta det lugnt, tanken fanns i över en vecka innan AWn men så i baren hände något. Ett plötsligt sug efter favorit-drinken Passõa och guanabanajuice. Och när kvällen var slut hade halva avdelningen druckit min drink och jag hade nog fått i mig fem stycken.

Giedré mötte upp mig på Lounge(s). Och där började vår kulturella helg som jag lovat henne.

På lördagen åkte vi till Alingsås för att se på deras ljussättning på sex olika platser i staden. Lights in Alingsås har antagligen hållt på sedan 2005 men det var första gången som jag var där under den tiden de visar det i oktober.

Lite bilder från helgen, det behövs nog inte så mycket förklaring till de:

 

 

 

 

Söndagen bjöd på mer kultur, Choklad och Delikatessfestivalen på Stadsmuseum i Göteborg

 

 

 

 


Style – Coco


Idag känner jag mig lite i stil med Coco Chanel. Blusen på bilden är så himla Coco-inspirerad tycker jag. Dessutom är den lite tjockare i tyget och rutig på ett mycket klassiskt sätt. Den kommer vara i garderoben väldigt länge. Bara 579 kr! Piffar med en väst i grått och svart-randigt som är säkert tre till fyra år gammal och från JC, med dubbelknäppning.

Efter inte så mycket aktivit letande utan mer av en slump så hittade jag en butik som har blusar/skjotor som passar mig och min kroppstyp. Benetton, med pris mellan 300-500 kr så jag behövde inte ens gå till dyrare butiker som jag först trodde för några månader sedan. Det har inte varit lätt att hitta passande blusar för de är ofta korta och för stora över bröstet och om man går ned i storlek för ett mindre omfång så blir de korta i armarna, medans Benettons sitter perfekt.

En annan blus som jag hade köpt om det närmade sig sommar och inte vinter, frusen som jag är:

Benetton

 


IGenom helvetet

.. i vart fall för denna gången.
De små spökena har flytt. Jag tror det beror på att jag åt vitlök till lunch igår. Åt gremolata för första gången, spännande och helt i min smak. (Vitlök, persilja och rivet citronskal).

De små spökena

(Behöver skriva av mig, och berätta för de oroliga tu.)
Ja, de har följt efter mig lite idag också, mina små spöken. Även om jobbet får en att tänka på annat. I morse åt jag en fralla till frukost, det var inte helt lätt för jag mådde väldigt illa och fick tvinga i mig den, hade tänkt äta två men det gick inte och den andra fick åka in i kylen.
Till lunch var det linguini och carbonara i matlådan. Hyffsat gott för jag var väldigt hungrig. Godast var nog gurkan till, gott med något som bröt av. Efter lunch mådde jag inte bra efter att jag och P varit och handlat frukt på Fruktcentret. Maten var nog för fet, lätt hänt när man har en massa bacon i maten. Man lär sig helt enkelt.
Kvällsmaten förgylldes av den bortglömda frallan från kylskåpet, fantasilöst men så blir det när man inte har lust att laga mat och inte heller äta den.


Har tagit till ett gammalt beprövat knep precis nyss. När jag var liten fick jag ta en sked Sole-San varje dag för att få matlust. För knappt ett år sedan då mitt ex lämnade mig fick jag be mamma att köpa det igen till mig för att försöka få lite matlust, men nu har den bytt namn och heter Sana-Sol. Jag tog den inte så duktigt förra året så jag har rätt mycket kvar i flaskan. Tog en sked nu ikväll och hoppas det kan hjälpa. Om inte så får jag i mig en massa vitaminer i vilket fall.

Jag har planerat att laga hemmagjort potatismos (äter inget annat potatismos för den delen) och frukostkorv i gratäng med cillisås och matlagningsgrädde, imorgon då jag även ska tvätta efter jobbet.
Jag hatar att tvätta. Men just nu älskar jag att dansa, och jobbet är fantastiskt. Det lyfter!

Genom helvetet 2

Snart är helgen över. En mycket jobbig helg rent mentalt.
De små hjärnspökena kom tillbaka i fredags eftermiddag.
Fredagkvällen var väldigt bra och så även lördag förmiddag.
Lördag kväll var blandad, trevlig men även mindre trevlig.
Idag söndag är allt bara väldigt jobbigt, tänker för mycket.
Frukosten var till och med jobbig och snart en promenad.
Antagligen en långsam tankspridd promenad i solsken.
Vad händer sedan då, vad ska jag laga för mat.
Vill inte göra det lätt för mig med en pizza,
även om jag längtat efter en pizza i flera dagar.

HemmaSpa-dag

I måndags bjöd jag hem P på middag hos mig. Jag kom på att jag ville laga lammfärs så därför fick hon komma till mig och inte jag till henne.
Maten blev god, stekta lammjärpar med hemmagjord potatissallad och avocado. Nyttigt och fräscht, nästan lite somrigt kändes det.
Efter maten såg P väldigt trött ut så jag föreslog att vi skulle lägga ansiktsmask, först var hon lite skeptisk. Men när hon väl fått på sig masken kände hon hur skönt det var. Det stack lite i huden på henne men det gick över efter en stund. Efter att hon tagit av masken fick hon smörja in sig runt ögonen med ögonkräm, ansiktskräm över resten av ansiktet och halsen. Sedan fick hon testa den underbara läppbalmen från Make up Store, som gör läpparna ritkigt mjuka. Och sedan lite rosa ovanpå, så det var ju synd att inte M var hemma så hon kunde ge honom riktigt mjuka läppar.

Det kändes riktigt kul att ge henne detta igår kväll. Det var hon väl värd efter mycket plugg. Och det kanske också kan vara ett tips till andra som är trötta efter tenta-plugg eller en lång arbetsvecka.

Den blå burken är nattkrämen som P fick efter masken, bredvid står ögonkrämen och före masken fick hon badda med tonern längst till vänster.

Märkeskläder och klädkedjor

Det är egentligen en hårfin gräns emellan de två alternativen när man tänker efter. Hypade klädkedjor som H&M, GinaTricot och liknande, snart även Zara har ganska hög status bland kidsen. Alla vet vart ifrån plagg på en tjej eller kille kommer ifrån om det är kläder från H&M eller tidigare nämnda. Men vem sjutton vet om man har en kofta från Hilfiger, Gant eller liknande. Odd Molly sticker dock ut och det vet "alla" tjejer när en kofta eller liknande kommer därifrån. Så varför köper man få en kofta för 1400 itället för 400. Är det för att man själv ska känna att det är lite lyxigare, styla för andra eller någon helt annan anledning.

To be continued

Flickan med guldbyxorna

Spending weekend kan man kalla detta.
Helt spontant blev det ett klockinköp igår. M på jobbet skulle kolla på klocka och det gjorde att jag också ville köpa mig en. Och det gjorde jag efter jobbet. Jacques Lemans är märket på den. Ett Formula 1-märke.



Sportig kallade expediten den – klassisk och prisvärd för 1500:- säger jag

Idag fortsatte min shopping med en runda till Allum för att hitta en vinterjacka. Jag har kollat efter en 8848, Peak, North Face, eller Fjällräven. De två sistnämnda har varit svåra att hitta i år. Och Peaken har dock inte levt upp till mina förväntningar då den förenklats mot tidigare år, de har även skalat ner pälsen på luvan.
Innan jag fann någon perfekt jacka på Allum hittade jag en underbar cardigan på Pondus från Hilfiger. Underbar butik som jag hittade säkert 100 plagg i som jag vill ha. Trevlig personal också. Ska nog ta mig dit lite oftare och satsa på kvalitet framför kvantitet från H&M och liknande.


Korta armar och bara två knappar upptill. Dyr men fin (1400:-)

Jag gick in två gåner på InterSport och andra gången kom jag ut med en jacka från 8848 då Peaken är alldeles för lik min gamla Everest från förrförra året. Då kan jag lika väl behålla den tänkte jag. På 8848'an som jag köpte kollade jag in tvättlappen och läste att dunet INTE är plockat från levande djur. Känns skönt även om jag inte hade en tanke på det innan. Feelgood-känsla!

Parkas från 8848, Taldan i tjejmodell. 2900:-

Summa summarum har helgen redan kostat skjortan och inte blir det bättre då lördagen kommer avslutas på Mañana med E. Spansk tapas i mysig och trevlig miljö!

Vem är L. Sundberg? del 16

Nu har parkeringsplatserna blivit godkända att användas igen. Men vilken total förvirring som råder och har rått hos vissa. Inklusive mig själv. Men för att reda ut detta mysterium så ringde jag min kära småländska husvärd, han svarade dock inte.
Men så igår morse vid 07:15 så ringer han upp mig. Och han är pratglad minnsann. I över 10 minuter propagerar han för att jag sk ha p-plats 25 som har flyttats 50 meter bort. Och man ha vänt ordning på platserna bara för att det tidigare blev förvirring mellan Poseidons p-pltser oc de privata som han Nr 1 bredvid varandra, dock med en lite gräsplätt som avdelning. Jag tyckte dock att jag skulle ha Nr7 för det stod en sjua på mitt brev jag fått från dem. Husvärden tyckte nog både att jag var lat och lite jobbig. I stil med en 60-årig tant. Han föreslog till och med en alternativ väg för mig så att det skulle bli lite kortare. Han tyckte inte heller att jag kunde ställa mig på nr 7 för det skulle vara "som att gå in till grannen och sätta sig och äta frukost".
Han märkte nog att jag mjuknade ltie men att jag inte var helt säkert så han föreslog att jag skulle ringa upp den som är ansvarig för kontrakten på Poseidon.

Väl på jobbet gjorde jag det. Och jag fick snabbt som svar att jag ska stå på nr 25 och ingen annan plats. Alltså 50 meter längre bort. Suck och pust från mig.
Men efter lite samtal om ett eventuellt lägenhetsbyte så frågar C i luren om jag vill byta till ett lägre nummer så jag kommer närmare ingång. Jag jublar i luren. Hon säger då att det finns en tjej som har frågat efter ett högre nummer – typ nummer 25. Jippi!

Nu stiger jag nästintill bara ut genom porten och in i bilen. Vilken fantastisk morgon det blev när man inte behövde gå så långt. Världsliga ting men gud så viktigt för lite feel-good i livet.

Nygammal frilla

Fick en förfrågan om att visa upp min nya färg. Som egentligen inte är ny då det är samma färg som jag säkert använt en fem gånger eller så. Dock fick min frisör lov att färga förra gången.

Under tiden jag färgade fick jag ett samtal från H. Fick då frågan om det skulle bli morotsfärgat, på skämt. Och vad ser det ut som när det är blött. Just det – morotsfärgat! Men guldigt när det är torrt och då kommer slingorna även fram så jag hoppas det är godkänt, även från min frisör när jag ska dit om en knapp månad.



Efter toningen                                            Efter både toning och slingor och dessutom lite lockat.

Vem är L. Sundberg? del 15

My God vad det bärs flyttkartonger här.
Veckan började kl 06:45 i måndags med flytt av bilen för under hela två veckor får jag inte parkera på min parkeringsplats då de ska bredda dem. Så det har inte varit helt lätt att få parkering på gatan men jag har haft tur. Nu en vecka innan det ska vara klart så det redan klart ut och folk har börjat hitta tillbaka till sina platser som dock blivit omdöpta. Där tidigare plat 31 var är plats 1 och 31 finns inte längre då högsta siffran är 30 på gamla plats 1. Själv harj ag antagligen fått plats 7 och hade tidigare plats 25. Detta har jag listat ut genom det brev jag fått av Poseidon där mitt lägenhetsnummer står med efterföljande siffrorna 07. Så jag hoppas också detta stämmer för det innebär bara en flytt på några meter. Om jag istället får plat 25 så blir det en flytt på 50 meter – i fel riktning!

Nåväl. I slutet av månaden ser man alltid alla som ska flytta. Och denna månad var det dax för mina favorit-grannar. Inte helt oväntat då jag listat ut att deras lägenhet varit ute på Boplats och de ska dessutom ha ett barn till. Tråkigt. De verkar trevliga och vi har/hade parkering bredvid varandra och det har funkat perfekt.

Efter helgen har det varit konstigt tyst inne hos mina närmaste grannar, hatobjekten. Jag har gått och hoppats på att de flyttat men lika snabbt som de tankarna kommit upp har jag förnekat det. Men nu i skrivande stund bärs det in nya flyttkartonger i lägenheten. Trots att det inte bytts namn på dörren. Jag får helt enkelt se vad som händer nu. Spännande!

Köpa tid

Just nu händer det mycket och det är kul. Man blir härligt tillfreds om man gillar att det händer mycket och att man blir glad av det. Jobbet går fantastikt bra dessutom, det är underbart kul. Alla är så glada hela dagarna och gänget är perfekt just nu. Allt detta gör ju att tiden går väldigt fort och då finns det inte tid och ork till annat. Särskilt inte när saker som mobil går sönder och måste fixas med genom serviceinlämning. Så min planerade soff-liggar-kväll blev lite inställd och ersatt med shopping/fix på stan. Mobilen blev inlämnad, lånetelefon mottagen och ingen vinterjacka hittades.
Väl hemma möts jag av morgondagens abrupta ivägspringande till bageriet och sedemera buss, vilket kaosartat slutade med att alla sjalar och halsdukar hamnade på golvet i en stor hög:



Och högen ligger kvar. Så även söndagens träningsväska efter dansen. Älskar dansen. Skulle ju öva på den nu ikväll så att jag och P kan komma dit med perfekta moves på söndagen igen. Ge mig energi och lite Beyonce NU!

Ett allvarligt fel

Igår hände något fasansfullt. Jag skulle ta ett kort med mobilen. Jag hade bara fem minuter tidigare fotat en del. Och plötsligt i min hand när jag trycker på en knapp på mobilen så lyser den inte. Den är helt avstängd. Jag trycker på ON men inget händer. Plockar ur batteriet och SIM-kortet men ingen förändring sker.

Väl hemma, några timmar senare, så går den fortfarande inte igång. Jag sätter i laddaren men det hjälper inte.
Jag är just nu mobillös. Om du vill nå mig får du maila mig.

RSS 2.0