Kreativ explosion

Igår tog jag och en kompis en runda på stan. Eftersom vi båda inte hade tänkt köpa något speciellt blev det en runda bortanför alla klädesbutiker och framför allt alla stora kedjor. Även väg till stan var annorlunda då vi tog båten in. Hoppade av vid Lilla bommen och gick genom Nordstan, upp mot Arkarden. Slank in på BodyShop och sedermera även Carlings. Men där slutade den traditionella rundan. Vidare mot Vallgatan och spontant besök i en köksaffär. Plötsligt hittade jag där ett par koppar, i mini-format mot den jag har själv. År 2008 besökte jag London och Design Museum där. Eftersom jag och mitt resesällskap, av misstag, kom in nästan gratis så lade jag mer pengar i deras shop. Då köpte jag en Pantone te-kopp i färgen 186 C. Igår fann jag samma kollektion i Göteborg men i en mindre variant på 20 cl. 129 kr kostade en kopp och det blev en självklarhet för mig att köpa en röd i mini-format. Efter en fråga till expediten om de kommer få in de stora får jag veta en hel historia baken koppar.

Butiken skulle beställa hem ett paket med hela kollektionen bestående av 10 muggar i olika Pantone-koder. Tyvärr eller takc och lov, blev det fel i beställningen och de fick tio paket. Beställaren till butiken är en ganska nystarta göteborgsbyrå som skulle ha dessa på kontoret. Enligt expedtiten så tyckte hon att man skulle ha hela kollektionen eftersom de hör ihop. Då jag nämnde att jag har de större blev hon nog lite extra glad efter att jag berättat min historia om koppen. OCh hon tillade att det är ju egentligen bara designmedvetna och skapande människor som borde ha kopparna, vilket jag självklart håller med om. Så hon blev nog glad när jag bestämde mig för att köpa hela kollektionen. Dock får jag vänta tills imorgon med att hämta de då jag inta hade planerat ett så stort inköp denna dagen.

Så länge kan man se ett foto från butiken. Men det kommer komma bättre foto.



Efter detta "inköp" var jag sprudlande glad. Tidigare hade vi även varit på In-Ex. Men vi fortsatte mot Bolagret för att få lite kreativ inspiration för heminredning. Vidare till Designtorget, En butik mittemot, Granit, Medero, Gunillas Träleksaker, Balders Hage, Papeterie. Otroligt kreativa och inspirerande butiker.

I den sistnämnda butiken hittade jag en lite papp-väska för förvaring av min nya hobby. Tyvärr var deras kassapparat trasig och det var lång kö. Väskan kostade 60 kr och det hade jag kontant. Jag gick före alla i kön och sa väldigt fräckt att jag vill bara ge 60 kr för denna om det går bra. Mutter och arga blickar vändes mot mig i kön då kassörskan sa att hon skulle skriva upp köpet vilket tog lite tid. Själv tyckte jag bara att det var väldigt smart då jag hade en båt att passa.

Denna kreativa dag har gjort att min kreativitet fullständigt har exploderat. Mängder av idéer ligger och gror. Nu måste jag bara finna tiden under kommande veckan, även om höjdpunkten är avhämtning av kopparna och installationen av dessa i mitt vitrinskåp.

New biz


Såhär ser min nya blogg ut! Det är inte bara en blogg bakom namnet Original PROD. Besök sidan nu och gör den till ett dagligt besöksmål.

NYHET!

Nu kan jag avslöja en nyhet!
Jag håller på med ett nytt projekt. Jag kan ännu inte visa något resultat av det, men det kommer inom en vecka. Det handlar så klart om mitt stora intresse, och inte bara det, även ett nyvunnet intresse kommer ta stor del i detta projektet.
Håll utkik efter en uppdatering!

Vem är L. Sundberg? del 19

It's back. Up and running!
Och vad har hänt i huset och området sedan sist. Allt kan jag inte minnas så klart. Det senaste som hänt är att en ny granne har flyttat in. På bottenvåning har ett djur bytts mot ett annat, från en and till mört, Mörtsjö heter nya grannen. Märkligt namn.
Jag och L. Sundbergs inneboende drar inte riktigt jämt. Vi undviker varandra och skäms nog båda för en kväll då de spelade lite för högt och jag ringde på i morgonrock för att klaga.
Mannen med fotbojan, han ser man ute på vallning ibland. Men mest ser man honom på balkongen, som vanligt. Sedan några månader tillbaka har jag svärmors tunga som kamoflage i fönstret, om jag skulle röra mig där i olämplig klädsel.
Barnfamiljen som jag är bilgrannen med har bytt upp sin gamla Volvo mot en lite mindre gammal Volvo. Och appropå bil och parkering, så hände för två månader sedan det mest makabra jag någonsinn varit med om. Jag backade över en råtta.

Idag står en oerhört krockad Ford återigen felparkerad. Föraren har nog ingen aning om 10-meter från korsning-regeln. Eller så skiter den i det lika mycket som krockskadan på bakdelen av bilen.

Nåväl, L. Sundbergs inneboende och alla andra grannar kan nu undersommartid njuta av min prunkande balkong. Den bjuder på smultron, jordgubbar, tomat i orange, röd och svart färg. Förra årets rosor har överlevt hela vinteri källaren och är nästan lika fina i år. Men mest glad är jag över mina fantastiska solstolar i teak och böljande kroppsform. Väntar bara på en solig helg nu.

RSS 2.0