Hattrick


Hängseljeans


Spöklikt


Mellandagsrea


Julhälsning


Fashion-kopia


Glöggtips


Hårfärgning och slingning


Snyggare paket


Coco + Igor


Rättelse: Coco Chanel spelas inte av Audrey Tautou som jag angett utan av Anna Mouglalis.

Julbonus


Två veckor kvar till jul


Ny form


Foto i bloggformat

Jag har precis startat en ny blogg idag, Passion for photos, där jag kommer publicera mina allra finaste foton, tagna av mig själv.

Det blir mycket jobb på bloggen tills den är helt klar i sin formgivning. Bara i dag har jag gjort mitt bästa för att få den snygg och på vägen har jag stött på några tekniska problem.

Tanken i formgivningen är en mörk grund för att alla vackra färger i fotona ska komma fram tydligare. Jag gör som proffsen som föredrar mörk grå skärmbild på sin dator vid fotoredigering helt enkelt.

Jag kommer inte, som det ser ut i dag, skriva några långa texter. Det man behöver veta om fotona ska endast stå i rubriken. Välkommen att folja min fotoblogg!

Soltimmar

Numera är solen uppe mellan 8:30 och 15:30. Stora delar av dygnet är mörkt.

I dag kom funderingen på sol- eller ljusterapi upp i ett samtal me M på jobbet. På Lundbybadet kostar det bara 150 kronor har jag för mig. Inte farligt dyrt och säkert värt att testa någon gång.

Ja, den länkade hemsidan var ju inte den senast uppdaterade. Frågan är om det ens finns kvar på Lundbybadet!?

Listor


Egentid

Måndag brukar vara min me-day. Och det kan man säga att det även var igår, det blev mycket matlagning dock. Men det är ju också en sak som man vill hinna med någon dag i veckan.

I stort sett alla kommande dagar är fulla med happenings i veckan. Idag blir det åter ett besök på Skin etc. Jag har bokat in 20 minuter mini-manikyr följt av en timmes ansiktsbehandlig. I morgon ska jag umgås med två gamla och en nuvarande jobbarkompis och på torsdag har jag lagt min favoritsyssla på, tvättning!

Igår läste jag ett kapitel i Genom helvetet, det var ett tag sedan jag läste boken. Men i söndags kände jag mig redo igen, då plöjde jag igenom hela 40 sidor och det är mycket för att vara mig. Det är svårt att ta in texten i boken på rätt sätt. Under hela kapitlet igår tänkte jag på hur mycket jag ville träna. Det var till och med så att jag fick för mig att jag ska klämma in, mitt första på länge, gympass på torsdag under tiden jag tvättar. Jag hade tänkt vänta till i januari men jag känner att jag har rätt gott om tid redan nu. Frågan är bara om det är rätt eller fel. Jag avslutade min me-day med 15 minuter yoga. Det är mycket mer ansträngande än vad man tror, och om jag kunde ställningar så att jag skulle kunna hålla på i en timme så hade jag lätt gjort det. Men jag gillar inte att köra om samma ställningar flera gånger, men det är kanske ett bra alternativ.

Matmåndag: Bolognese fotorecept

Kokas 10 min

Voilá! Pasta Bolognese a la Emisen


Emisens inspirerande fisksoppa

Efter att jag varit och handlat idag så såg mitt frukfat så fräscht och exotiskt ut.


Jag handlade lite ingredienser till ännu en fisksoppa. Denna gången har jag hittat en på Tasteline som jag gjorde om till min egna. Till två portioner eller en stor portion om man är välddigt hungrig hade jag i två potatisar, en morot, lite purjolök och lite fänkål.

Detta kokte i vatten och fiskbulong med salt, peppar och cayennepeppar. Efter en stund hade jag även i matlagningsgrädde och jag ville få den riktigt krämig så jag redde av soppan med Maizena också.


Efter en stund då allt smakade ljuvligt men jag var inte riktigt nöjd så hade jag även i en liten liten klick hummerfond. Då blev smaken perfekt! När potatis och morot var mjuk var det dax för fisken, fisken blir klar på ett kick så en kokte med i 5-7 minuter. I bara en minut hade jag även i musslor.
Voilá!


Mixa och matcha mera

Idag har Sofis mode på aftonbladet.se presenterat ett bildextra med olika snygga kombinationer. Jag som älskar att matcha accessoarer eller kläder med varandra gillar ju sådana typer av bildextra.

Mina tre favoriter:
1. Här gillar jag både väskan och skorna, känns najs till våren, kanske en varm dag i april/maj.
2. Väskan är en favorit och bara för att skorna matchar så bra så är hela kombinationen lite mer snygg ihop en var för sig.
3. Här är det tvärt om, skorna, som är min favorit. Jag älskar rött och även brittiska flaggan, dock är inte denna väskan så snyggt utformad.


Kladdkake-gurun

I morse tittade jag en liten stund på Nyhetsmorgon. Det var julbakning på G precis när jag hör programledarna presentera Mia Öhrn. Jag kände direkt igen detta namnet. Det är ju "författaren" till min Kladdkake-bok. Åh, vad kul tänkte jag, att få se min kladdkake-guru på TV.


Men vilken brud. Så intensiv och gulligull. Man måste uppleva henne för att störa sig på henne. Det var som om hon skulle lära ut bakning till en grupp med fem-åringar men i själva verket talade hon med progrmaledarna som säkert är över 40 år. Hon sjönk lite från guru-piedistalen till bara en hög barstol i ett café.


Vem är L. Sundberg? del 18

Efter att parkeringsplatserna gjordes om så har ju jag bytt till en mycket närmare plats och dessutom inte haft någon bil-granne på höger sida. Tills i morse då jag hörde hur någon stod och gasade med sin gamla Volvo. Det var någon som hade problem med att parkera – helt klart. Så ser jag att det är den lilla bohemiska barnfamiljen med sin gamla Volvo 240 kombi, omlackad i svart från att ha varit både roströd och blå för ett år sedan.

Pappan i den bohemiska barnfamiljen sprang jag på i källaren igår eftermiddag då jag rensad ut i mitt förråd och han var mitt emot i deras och grejade.

Och hur kommer det då att jag ägnar ett inlägg åt deras ära angående deras parkeringsplats. Jo, det är min stora rädsla att över huduvtaget stå parkerad bredvid en barnfamiljsbil. Och till råga på allt så är det inte den nyaste bilen och då tänker jag att de är kanske inte de mest försiktiga. Vi får väl se om det blir några svarta lackfläckar på min silverpil. Då säger jag bara – "jag vet var din brevlåda bor".

Igår tog jag upp mitt hemnet-beroende igen. Jag har inte kollat lägenhet på så lång tid att det inte ens finns med i mitt adressfält i Firefox – katastrof! I vart fall så hittade jag en lägenhet i grannhuset. Dock var det både ofräsch kök och badrum men den var på mer än 65 kvm. Utgångspriset passade mig då det var under miljonen och det fanns även balkong. Trots att jag inte har så stort intresse av den ska jag nog gå och kolla. Det är nära och ändå pyttelite intressant. Kanske inte stiger så mycket, men behöver renoveras i alla möjliga rum och har konstig planlösning.

Snyggt dressad?

Jag hittade ett par ursnygga strumpbyxor på MQ. Sidenränder på längden, förhoppningsvis förlänger det benen. Om du skulle vara intressera av att köpa de så kan jag föreslå en storlek större, jag köpte M/L och de var långa och sitter bra på plats men är extremt tajta. Jag tror sidenränderna gör att de inte är så stretchiga som vanliga strumpbyxor. 60 den gör ju också att de inte är så genomskinliga och snyggt på vintern.



Jag tänkte matcha dessa strumpbyxor med en svart klänning som jag inte använt på tre år. Och då blev den använd bara två gånger, på en julfest och på en 25-årsfest. Däremellan matchade inte min vikt med klänningen men nu sitter den perfekt igen. Så är det snyggt eller inte? Jag har hottat upp den från att ha det svarta tjocka bandet som hängde med den till att ha ett zebra-skärp istället. Känns mycket mer jag och häftigare.


Det är svårt att se klänningens få detaljer, den är omlott upptill. Trekvartärmar med lite knytning. Väldigt dressad och inte alls den lilla svarta. Men jäkligt svår att få av! Nackspärrs-varning vid dagens provningen!
Så hjälp mig nu, är detta snyggt eller inte? Jag är kluven, klänningen sitter perfekt och känns vintrig. Men är det rätt?

Två kvällar – två tjejer

Fredagen blev en mysig GG-kväll med P. Vi hade maraton genom att se hela höstens avsnitt av Gossip Girl, som jag missat då jag dansat de senaste två månaderna på söndagarna.

Jag lagade fisksoppa till P. Hon gillar inte fisksoppa, men hon tog både en och två gånger av min soppa så jag känner att jag kanske lyckades. Torsk, räkor och musslor kändes så varmt och gott en höstkväll. Även lite lyxigt!



Lördagen startade med att jag mötte E vid Slottsbergets hållplats. Vi gick mot Skin etc. för ett glöggmingel. Det var inte mycket happenings där men vi fick både lite råd och hjälp. Vi bestämde oss för att i vår boka in en "Spa för 2". Då vi båda uppskattar detta mycket mer än saker och får tid tillsammans så blir det som födelsedagspresent till varandra.

 

Resten av bilderna talar nog för sig själva. Dock blev det ingen utgång som det var tänkt. Lounges är alldeles för dyrt – 150 kr i inträde – no way! Och övriga ställen passade inte oss då vi nyktrat till och ville sitta på ett lugnt ställe för att prata. McD blev vårt sista besök innan hemfärd.

 

Vilka underbara vänner!

Fem favoriter

Jag har snurrat in på vissa hudvårdsprodukter och främst ett märke. Lumene är det som passar min hud, tycker jag, och även plånbok. Sen har jag hittat några speciella produkter från andra märken och de ligger högst upp på min topp fem. Här följer mina favoriter:

1. Dermalogica, Overnight clearing gel – min nyfunna kärlek för användning någon gång i månaden när små spots precis är på väg. 490 kr på Skin etc, 510 kr på Åhléns.
2. Make up store, Lip care mix – en del läppskrubb, en del balsam för natten eller underlag till en del fint rosa glans. 175 kr på Make up store.
3. Lumene. Vitamin C Age Defying Eye Cream – en ögonkräm är ett måste om man inte vill få rynkor i förtid runt ögonen. 199 kr på Åhléns.
4. Body Shop, Honey and Oat mask – går in på djupet, ger fukt. Kan anvädas på tre sätt, som mask, skrub eller rengöring. 165 kr på Body shop
5. Kicks, Professional 203 – borste för foundation som jag använder till masken. 100 kr på Kicks


Shopping

Har inte hunnit lägga upp min senaste monstershopping.
Efter en månads velande och trånande beslöt jag mig för att köpa en ärmlös svart och svartprickig blus från Killah på Åhléns. Där köpte jag även mina favorit strumpbyxor från Vogue, de doftar så gott och har svart sydd linje på baksidan av benet.



Just nu har Lumene, mitt favoritmärke på hurdvård, kampanj på just några av produkterna jag använder dagligen. Bäst att passa på innan de tar slut hemma.

Kladdkakor

Kom på en dag att jag skulle bjuda min avdelning på kladdkaka. Igår tog jag fram min fina kladdkakebok och skulle leta upp ett standardrecept. Jag har testat Mintkladdkakan i den och den älskar jag men nu ville jag köra standard. Trodde jag. När jag kom till Kokoskladdkakan ville jag göra den. Nästan allt fanns hemma – utom smör! Sen bläddrade jag tillbaka lite och såg Limekakan. Den var dessutom en light-kaka, utan smör och med kesella istället.



Ikväll inhandlade jag lime, kesella och smör för bakningen inför bjudningen imorgon. Om det är någon smet som är god obakad så är det kladdkake- och muffinssmak.

Resultetet av det hela, närmast kameran är det kokoskakan i pajformen (hoppas den lossnar) och den andra är med lime, ska garneras med lime i morgon – frisk och smal.



RSS 2.0