Fall Feelings

I går fick jag hem H&M-katalogen med höstmodet. Jag kikade lite snabbt i den och fann ett plagg som jag suktar över just nu. Jag har till och med rivit ut sidan, hängt upp den på kylskåpet och slängt katalogen.

Trots att jag inte ens börjat min semester så vill jag bara köpa denna kappan så snart din finns i butik! Jag tror inte jag kommer chansa på att beställa den via hm.se för jag vill att den ska sitta perfekt. Jag vet vilken storlek jag har på H&M, men nu handlar det om yttersta perfektion.

Jag har en klassisk trench i brunbeige redan i dag, men denna skriker "vill ha". 399 kr är ju inget pris heller, i alla fall inte för en trendig trench. Frågan är om den ska vara svart eller grå.



I denna modell har H&M gjort två av mina nuvarande jackor i en. Min trench+svarta korta sidoknäpta från MQ. Dessutom har de en sydd rosa kant på insidan som min MQ-jacka också har. Copycat!

När jag tänker tillbaka minns jag en söt tjej på bussen tidigt i vår. Hon hade en trench i marinblått med puffärmar. Jag var så avundsjuk på henne. Dock tror jag att hennes trench gick på flera tusen. Den satt perfekt på henne och hon matchade perfekt med röda detaljer.


Match Point

Idag har jag köpt ett rosa nagellack. Tidigare har jag ett i Coral och ett i Bridal Pink. Korall passar till få kläder och ljus rosa passar allt. en sistnämnda är dock inte så upphetsande. Därför fastnade jag för IsaDoras Dolce Vita. Efter att ha gjort en första strykning på en nagel kändes det sådär. Men plötsligt märkte jag hur mycket det passar till. Matching:
  • Nya sovplagget
  • Rosa pumpsen

 

 

 


Superfynd

Alla gillar väl att fynda. Men vi gör det på olika sätt.
I dag gick jag på lunchen in på H&M för att kika efter en dubbelring. Men innan jag hann till smyckerna gick jag förbi ett ställ med stjärp och andra accessoarer. Fann ett maritimt stjärp med prislappen 30:-!!! Grabbade tag i det och snodde det runt midjan och tänkte att det passar nog precis på gränsen. Taget!
På andra sidan av ställningen hängde lite allt möjligt, kikade fort på ett par bebisblå shorts men i nästa tag såg jag en sport-tshirt. Och över ställningen stod det 50:-!!! Allt på ställningen till 50:-/st alltså. Sport-tshirten fanns bara i rosa och i S. Taget!
Totalt 80:-! Sedermera bytte jag stjärp på jobbet och det nya satt perfekt. T-shirten provar jag nog först imorgon på min morgonpromenad.

Och nu får jag ju minsann erkänna att jag för drygt en vecka sedan rynkade på näsan åt E's knallrosa tränings-tröjan. Förlåt! Du inspirerade mig säkerligen undermedvetet!


Rätt tänkt för 1 år sedan

För närmare ett år sedan köpte jag mig en strandväska på Indiska för ynka 99 kr, har jag för mig. Nu har alla kändisar börjat haka på trenden med stråväska. Klicka på bilden för att komma till Sofis modes reportage.


Tankar kring "Tänk karaktär"

Jag har precis tagit mig igen två kapitel i Fuck Logic. Och det senste handlade om att skapa kraktärer för varumärken. Författaren till boken, Per Robert Öhlin, skriver efter några stycken om att karaktärsskapandet för varumärken aldrig kom till Sverige efter att man börjat med det i USA. Här märks det att boken har några år på nacken vill jag lova. För är det inte just detta som vi ser i varannan tv-reklam just nu?
Man får väl säga att allt började med ICA. Därefter har många företag blivit inspirerade och vi kan skratta åt Tele2´s Frank "Born to be cheap"/sheep och man kan även nämna 3 när man är inne på telebolag.
Ett dåligt exempel men i samma genre är ändå Rusta, familjeföretag som det är.

Väntar med spänning vart familjeföretag jag jobbar på ska skapa för karaktärer för jag tror inte detta är någon nedåtgående trend. ICA kan hålla på några år till om skådespelarna hänger kvar och har kontrakt. Men då ICA byter stil kommer inte fler stanna kvar vid karaktärer heller.

Impopulär

Oj oj, jag är rädd för att jag gör mig själv en aning impopulär.
Att trampa andra människor på tårna i deras skapande är inte svårt. Och inte heller att tycka om design. Det är oerhört lätt för vem som helst, bildad eller outbildad kan tycka om denna sak.

Min senaste uppgift är just att tycka och "tillrättavisa" om utformning. Jag ska guida mina närmaste kollegor till en form som inte är ristad i sten. Precis som de så går också jag på känslan vid utformning.
När man sedan ska förmedla varför det ska vara på ett sätt och inte på ett annat så är det ytterst viktigt att kunna berätta varför, även om det inte alltid ska behövas. En stor utmaning kommer de kommande månaderna bli men inte bara det, för jag ser det som en enorm personlig utveckling, då jag mer och mer måste kunna motivera mina val.
Tidigare har jag aldrig tänkt på varför jag utformar på ett visst sätt men sedan ett halvår tillbaka har jag kommit in i tänket "resaon why" och först nu  börjar det bli naturligt för mig i mitt dagliga arbete.

En annan vinkel av hur jag gör mig impopulär är att jag får "i smyg" ta andras projekt och korrigera. Precis som jag själv hade upptäckt det så gör mina kollegor detta. Men om någon beordrar mig att se över en layout så måste jag ta den pucken. Men varje gång blir man lika ambivalent till att göra det. Hade någon gjort så på mina layouter så hade jag blivit nedstämd och känt mig nedtryckt.

För bättre personlig utveckling i reklamskapande kan jag bara rekommendera Fuck logic.


100 kalorier

100 kalorier är inte mycket, i alla fall inte om man väljer något onyttigt. Väljer man att döva sin hunger eller annat sug med något nyttigt däremot så kan man på gränsen få i sig mängden. Men vem väljer 400 gram broccoli framför en halv glassbåt, eller är det just det man väljer?



Bästa chokladbollarna

Får man fresta med det allra bästa chokladbollsreceptet. Och om man vill piffa till det än mer kan man byta kaffe med Kahlua.


Jag är ingen chicken

Idag har jag införskaffat ett nytt spel till Wii. Helt fel tidpunkt på året får jag ändå säga. Spelsäsongen är under vinterhalvåret. För just nu lockar det itne alls att sitta i soffan och spela, inte ens Wii Fit lockar. Efter att jag för några helger sedan försökte sätta igång spelet visade det sig att batterierna i Balanceboard var slut och jag bemödade mig inte att sätta i nya.
Men idag fick jag ett infall att köpa ChickenShoot. Perfekt att ha redo för regniga dagar.


Hoffmaestro & Chraa

Jag har snurrat in lite lätt på Hoffmaestro den senaste veckan. Ska köpa albumet så fort jag kommer i närheten av en CD-butik (vilket inte är lätt numera). Funderar även på att boka deras kommande album som släpps i slutet av september. Bokar man det på cdon.se kan man få sitt namn tryckt på omslaget inkl. lite annat skoj. Men först ska jag köpa den två år gamla skivan med favoriten Highway man.


Nyinköpt blus

Skulle egetnligen haft den i svart men den fanns inte kvar. Men jag ska försöka få fatt på en svart.


RSS 2.0