Genom helvetet


Igår gick jag på lunchen och köpte boken Genom helvetet av Tina Nordlund (Simon Bank), en bok jag tänkt köpa sedan den kom ut.
Efter en liten powernap igår kväll unnande jag mig lite egenvård genom att pensla på Honey & Oat Scrub Mask från BodyShop och medans masken fick ligga på i 15 minuter läste jag. Masken kändes precis som de man får på salonger. Och boken, inledningsvis handlade den mest om Tinas barndomsliv, verkar riktigt bra. Jag tror det blir bra läsning just nu. Den blir nog så småningom lite tung kan jag tänka mig men jag får ta mig tid att läsa den och att den inte är så tjock gör allt lite lättare.

En milstolpe

Förra veckans kantades av stora steg i livet.
Jag känner nu att jag kommit en milstolpe framåt tack vare mina närmaste vänner. Ett otroligt stöd och förståelse med lyssnande öron och samtidigt en liten knuff i ryggen framåt av de. Jag vill inte öppet förklara vad som hänt då jag inte vet vilka som läser här men samtidigt måste jag skriva av mig lite.

En stor förändring har hänt i mitt tänk sedan i torsdags morse, men jag vet att jag måste ta nästa milstolpe framåt för att långsiktigt ändra mitt tänk och beteende.


Elin tog detta fotot idag då vi precis satt oss ner för att äta sushi på vårt favorit-ställe. Att se fotot är inte lätt och man blir lite granskande. Det ser inte riktigt bra ut tänker jag. Jag kanske inbillar mig. Vi får se när nästa milstolpe ska bgesegras.

Tack E, M och P!


Sjumilakliv

Jag trodde och hade förhoppningen om att det skulle bli en bra höst. Sedan 2004 har tendensen varit att vart annat år har varit en bra höst. Inget kunde slå slutet av förra. Men i ett par veckor har mönstret om att det skulle bli en bra höst vänt.

Idag har jag efter noga övervägande tagit ett stort steg i mitt liv. Ett mail på 500 tecken som kanske förändrar mitt liv. I morse när jag vaknade var jag i valet och kvalet om jag skulle gå till jobbet. Och om jag gick till jobbet skulle jag skjuta upp en annan sak i livet. Väl på jobbet så kom jag på att jag kan ju faktiskt göra båda delar. Med konsultation av M på jobbet så kom jag fram till att jag kan maila mina funderingar och frågor. Jag skickade mailet.

Nu vet jag inte vad som kommer hända.
Det kanske bara är en höna av en fjäder.
Eller så kommer något drastiskt hända.

Jag hoppas jag får den hjälp jag behöver.

Vem är L. Sundberg? del 14

Idag gick jag hem från jobbet vid kl 10. Jag var där i drygt två timmar. Jag borde inte ens ha gått dit eftersom jag bara blev sämre och sämre. Under de två timmarna som jag jobbade kunde jag inte göra något vettigt, öppnade lite dokument och i de flyttade jag lite grafiska element, åt frukost och drack te.

Hemma la jag mig på soffan och slumrade. Tänkte kolla en film men var för trött för det och inte heller orkade jag kolla i DV. På eftermiddagen gick jag för att handla lite pannkake-ingredienser. På väg till Coop ser jag alkisarna som brukar hänga vid busshållplatsen. En man håller upp en Bag-in-box över munnen och fullkompligen häller i sig rödtjut.



På väg tillbaka från Coop ser jag en man fota runt omkring min lägenhetslänga. Först slår det mig att Bageriet kanske är till salu, sedan kommer jag på att det är ju bostadsrätter framför mitt hus så han vill kanske bara ha en bild för att visa "utbudet" i området. Uppe i köket när jag rör ihop pannkakssmeten ser jag mannen på innergården. Märkligt! Varför fotar han här bland hyresrätter!?

Mannen med "fotbojan" har hängt mycket på balkongen under den dryga timmen som jag stekte pannkakorna. Många cigg blev det för honom. Och vilken ölmagen han har fått.

Lite lyx i vardagen

Jag kom i helgen på att det var dags för lite egenvård. Innan jag åkte till Egypten i februari gick jag på fotvård och det har hållt sig bra tills nu. Tanken på pedikyr väckte även tanken på annan kroppsrenovering, så jag kom på att jag skulle på ansiktsbehandling. Först tänkte jag gå till Energikällan SPA i Eriksberg men efter att ha kollat deras hemsida, behandligar och priser på det så blev jag inte så lockad. Därför kom jag att tänka på Skin etc som ligger i Sannegårdshamnen istället.

skinetc.se


Priserna är säkert desamma men jag fick bättre bild av vad jag får där. Dessutom vill jag ha nära hem för man vet aldrig hur illa man ser ut efteråt.
Jag minns bara den gången jag varit på en AHA-behandling i Växjö och tog bussen hem, jag drog upp luvan för ansiktet och försökte gömma mig, inte så lätt när man springer på folk man känner dock. Så det misstaget gör jag inte om en gång till. 3 oktober ska jag till Skin etc och göra nedan behandling, en lördag så man kan stanna hemma och gömma sig, eller gå ut och visa upp sig på kvällen.




Coco – kostymdrama

På fredag, 18 september, har filmen om Coco Chanels (Gabrielle Bonheur) liv premiär, Coco – livet före Chanel. Jag ser fram emot att se denna film tillsammans med E den 6 oktober. Jag har en liten fundering på om vi ska ta och klä oss i det finaste vi har så att vi känner lite med filmen och detta kostymdrama som ska utspela sig på biograferna den kommande tiden. Vad säger du om det E?

 

I slutet av förra veckan fick jag hem ett nummer av DV och i den stod en mycket intressant artikel om just Coco Chanels liv. Jag läste för en gång skulle en hel artikel i ett magasin, gottade mig riktigt åt att ha tiden och intresset för en flera sidor lång artikel. Kändes även lite gott att ha lite bakgrundsfakta inför filmvisningen.

Audrey Tautou kommer säkerligen göra en bejublad insats i denna film och jag kan tänka mig att det kommer en Oscars tilldelad nästa år.

Vem är L. Sundberg? del 13

Än en gång har mina grannar bevisat att de är intelligensbefriade, i alla fall somliga.
Efter namnunderskrifter angående att vi ska få tvätta på söndagar så gick det igenom. Så idag hade jag tvättid från kl 17-20, samtidigt som hon som har ordnat allt med namnunderkrifterna, så jag fick ta i akt och tacka henne. Och det är nice att vara sist ut på kvällen för då får man 30 min extra torktid. Men den som är före mig får torka sin tvätt till 18. Jag gick ner lite innan kl 18 för jag visste att maskinerna var klara och jag kunde förbereda upphängning. 18:05 kommer tjejen som var före mig ner och ska plocka ner sin tvätt. Pucko! Hon var klar 10 min in på min torktid. No big deal kan tyckas men det är just sånt som skapar irritation i ett hyreshus. Särskilt om man precis fått ett blodsockerfall.

Och det finns fler intelligensbefriade i detta området. Självklart är man inte själv ute en fin dag som denna. Men om man springer på kajen så kan väl folk bara ta och flytta på sig om de ser en komma vinande på bryggan. Nej, istället så spänner jag armarna och springer in i de för att markera.

I give you the morning

Denhär veckan har inte varit utan dess lite.
Måndagen började ju nervöst med lägenhetsvisning.
Tisdagen fortsatte typ lika nervöst med ett bankmöte med bland annat bolåne-samtal.
Onsdagen var en aning lugn men jag var helt slut efter alla jobbiga dagar innan.
Torsdag var den stora shoppingdagen. Och fylld med fjärilar i magen på kvällen.
Fredag, en fantastiskt morgon med morgonpromenad. Dessvärre hade jag itne med mig någon kamera och kunde föreviga den vackraste av vackra soluppgångar!



Efter denna fullpackade veckan har mitt hem mer eller mindre förfallit. Jag kunde inte låta bli att ta ett foto över min diskbänk i morse, jag skäms över den! Det är ritkigt groose men jag bjuder på det!

Pernilla i provrummet på Stadium XXL och mina fina nya träningskläder i fin löparanda.



Trots min åsikt om att gå runt i tights med korta t-shirts så gjorde jag det i morses på promenaden. Känns ändå rätt okej nu när jag blivit lite mer fit mot innan. Dock vill jag understryka att det fortfarande inte är okej att gå runt i bara tights och t-shirt som knappt skymmer rumpan till vardags och ute bland folk.

Måste säga att det är najs med reflexer – känns gött när man är ute i skymmning och gryning

Gilla

Nästan hela familjen samlad

Fick precis veta att Apple släppt en ny iPod nano och vad köpsugen jag blev. Har en gammal iPod nano som såldes i samband med en AIDS-kampanj hösten 2006. Jag gillar den jag har för jag behöver inte mer än 8 GB men jag saknar radio. Har visserligen radio-funktion i min mobil men jag tänker att de laddas batteriet ur så fort så jag använder inte den. Man ska kanske satsa på en ny nano nu då. Gillar att den inte är gigantisk som touch och classic dessutom.




Ilnervös

Hjärtat bultar lite extra nu. Om en sisådär 30 minuter ska jag ta bussen in till stan för att möta E för att vi ska gå på en lägenhetsvisning. Jag har hittat en väldigt fin 2:a till mig som troligen känns lagom stor och med bra möjligheter. Den har takterass och klädkammare. Ljus och fräsch och modern. Så härligt att E kan följa med på visningen för det är banne mig inte kul att gå själv. Dessutom är det bra att ha med någon som kan lägga märke till annat än vad man själv gör när man går där på rosa moln.

Takterass på lägenhet i Masthugget

I morgon fortsätter nog nervositeten då jag ska till Swedbank för att prata lånelöfte, pension och ekonomisk rådgivnng i allmähet. Sånt är alltid lite nervöst och framförallt när det gäller lånelöftet. Det ger ju en vink för hur dyra lägenheter jag kan titta på. Den jag ska kolla på idag har ett utgångspris på nästan 1,5 miljon vilket jag tror är för mycket. Men jag vill ha den väldigt gärna och det är bättre att gå på visningen idag än att skippa och imorgon inse att jag borde gått och kollat på den. Jobbar proaktivt nu!

En bra morgon

Denna lördagen vaknade jag först vid 07 vilket inte är helt ovanligt nu när man jobbar. På semestern sov jag lätt från 23-11 utan att vakna.
Men jag steg upp för en timme sedan och trodde att jag skulle kunna gå ut och jogga eller åtminstone ta en snabb promenad innan frukost. Men regnet öser ner. Även om jag ser lite blått på himlen.
Jag tog fram min Wii Fit istället. Efter 15 minuters träning skakade benen efter utfall och armarna efter armhävningar.



Nu väntar en ljuvligt fräsch frukost som dessutom är nyttig. Hembageriets russin-frallor med basturökt kalkon och perfekt mogen och smakrik avocado. Och för lite extra lyx – juice i mina finglas.

Nu under inläggets skrivande klarnar det verkligen ute och jag ska nog ut och springa om en dryg timme. Jag har 41 km kvar att springa till Vårruset 2010. E har antagit utmaning och P ska göra det snart. De har både varit ute och sprungit lite senaste tiden.

RSS 2.0