Vem är L. Sundberg? del 5

I eftermiddags när jag donade i köket upptäckte jag min granne som är misstänkt lik en gammal klasskompis. Hon var ute på innergården med någon lista som hon fick folk att skriva på. Jag var självklart så nyfiken och funderade nästan på att gå ner med soporna bara för att se om hon frågar mig så att jag på så sätt får reda på vad hon samlar till. Men jag höll mig till pensionnärsaktigt fönstertittande.



Stor del av kvällen ägnade jag åt att njuta av perfekt värme på balkongen bland nyklippta rosor och rensad rabatt. Tog mig även 30 minuter till läsning i Brunstkalendern, av Emma Hamberg, som bara bli bättre och bättre.

Nåväl, det gick några timmar. Och strax innan kl 21 kom hon och ringde på hos pianoplinkande grannen och sedemera även till mig. Damen i fråga som nu visade sig vara lik min gamla klasskompis både vad det gällde utseende men även till sättet då hon nu tagit ett väldigt bra intiativ. Grannen i nr 8 har nämligen börjat fundera över varför vi inte får tvätta på söndagar och har även ringt husvärden. Husvärden var inte särskilt pigg på att ändra på de 100 år gamla reglerna. Men grannen längst ner i nr 8 gav sig inte och ska lämna namninsamlingen till förvaltaren på Poseidon. Härligt initiativ!

Efter det korta samtalet med grannen och min vältränade signatur nerklottrad ägnade jag mig följdaktligen åt soffan. Men va hör jag, med min balkongdörr vidöppen och grannens fönster mer än på glänt blir pianoplinkandet ännu mer tydligt.

Det blir nog en riktig fixardag imorgon, först läkarbesök, sedan försöka få min p-bot slopad och sedan ett samtal med den icke samarbetvillige husvärden. Bara tre dagar kvar till semester så dethär ska nog gå fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0